Ο Ιδρυτής

Εκπαιδευτήρια Ν.Ζαγοριανάκου

Η πολύχρονη εμπειρία μου στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1965 και η συνεχής αναστροφή με τα παιδιά μας, έδωσαν τη δυνατότητα να βιώσω όλες τις ραγδαίες μεταβολές και μεταλλάξεις, στα ήθη και έθιμα, στην αγωγή και την εκπαίδευση.

Η αγωνία και η αγάπη, που πρέπει όλους να μας συνέχει για το μέλλον των παιδιών μας, με οδήγησε εμένα προσωπικά αλλά και τα παιδιά μου στο χώρο της παιδείας με την προσδοκία το νέο σχολείο, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, να καταστεί το εργαστήρι που θα διαπλάθονται οι αδιαμόρφωτες παιδικές ψυχές, σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Το πάθος μου για τα παιδιά και την παιδεία μεταλαμπαδεύτηκε και στα παιδιά μου, Φώτη Ζαγοριανάκο καθηγητή Θεολογίας – Φυσικής Αγωγής, MA Εκπαιδευτικής Διοίκησης, Κωνσταντίνο Ζαγοριανάκο καθηγητή Πληροφορικής, Msc Nέες Τεχνολογίες, Αντώνη Ζαγοριανάκο Ιατρό, αφού συνεχίζουν στον ίδιο χώρο και με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Στα εκπαιδευτήρια μας φιλοδοξούμε, με την εμπειρία και τη νιότη, να δημιουργήσουμε για τις επόμενες γενιές τις προϋποθέσεις εκείνες που θα τις καταστήσουν πρωταγωνιστή στις νέες εξελίξεις, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης πλέον κοινωνίας μας, βασιζόμενη στην Ελληνική παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, καθημερινό μέλημά μας είναι η διαμόρφωση νέων ανθρώπων με αυτοπεποίθηση, κατάρτιση, εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Νέων με ομαδική – συμμετοχική διάθεση, ικανών να επιλέγουν να διακρίνουν να προχωράνε με βεβαιότητα στο μέλλον. Αυτή η μεγάλη ευθύνη, πέφτει στους ώμους δυο παραγόντων: των φυσικών γονέων κατά πρώτον και των πνευματικών κατά δεύτερον. Αφού εμείς οι δάσκαλοι εξασφαλίζουμε για τα παιδιά, κατά το Μέγα Αλέξανδρο το ‘ευ ζην’.

Ας σταθούμε λοιπόν, όλοι κοντά στα παιδιά μας. Οι σημερινές βιοτικές ανάγκες και οι προκλήσεις της καταναλωτικής κοινωνίας, μας αναγκάζουν να είμαστε μακριά τους. Για τα παιδιά μας όμως, δεν είναι αναγκαία τόσο η αφθονία των υλικών αγαθών, όσο η ίδια η ΠΑΡΟΥΣΙΑ μας. Υπόσχεση και δέσμευση σε όλους τους φίλους και τα αγαπητά μας παιδιά είναι ότι ο αγώνας και η προσπάθεια για συνεχή βελτίωση δε θα παύσει ποτέ από τα ‘ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΖΑΓΟΡΙΑΝΑΚΟΥ’.

Νικόλαος Ζαγοριανάκος
Φιλόλογος – Θεολόγος
1935-2021

Νικόλαος Ζαγοριανάκος

Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου