Μια διαφορετική Γιορτή Χριστουγέννων - Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου

Μια διαφορετική Γιορτή Χριστουγέννων

23 Δεκεμβρίου 2020

Την Τρίτη (22/12) πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του σχολείου μας ψηφιακή γιορτή. Οι εορταστικές μας δράσεις ξεκίνησαν πραγματοποιώντας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Ο πατήρ Δημήτριος μας μετέφερε μέσω της θείας λειτουργίας τη ζεστασιά των Χριστουγέννων. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ιδιαίτερη φάτνη που έχει δημιουργηθεί στη καρδιά του βουνού του Λυκαβηττού δίπλα από το Ιερό του Ναού.

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε διαδικτυακά τη θεατρική παράσταση «ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ» ΤΗΣ VIRGINIA WOOLF. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία μιας παρέας φίλων από την πρώτη μέρα του σχολείου έως τη δύση της ζωής τους.Η παράσταση, εστιάζοντας στο ρυθμό, τη μουσικότητα του λόγου και τη δραματουργία του ήχου, προσπαθεί να συνθέσει ένα τραγούδι, μια οικουμενική φωνή μέσα από την οποία ανά τους αιώνες οι άνθρωποι –περαστικοί– προσπαθούν να αντιληφθούν το μυστήριο της ζωής.

Έπειτα συνδεθήκαμε με υγειονομικούς υπαλλήλους των Νοσοκομείων Αττικόν, Λαϊκό, Οικοτροφείου Αγίου Σάββα Παλλήνης και με το Χριστοδούλειο Ίδρυμα όπου ανταλλάξαμε ευχές και τους ευχαριστήσαμε για το τεράστιο έργο. Είχαμε την εκπληκτική ευκαιρία να συναντηθούμε μέσω της μαθήτριας μας Αγγελικής Κοτσιώνη με το Γηροκομείο Θαλερός και να πούμε και εκεί τα ψηφιακά κάλαντα δίνοντας στα άτομα της τρίτης ηλικίας μια νότα αγάπης και συντροφιάς.

Η Μοριακή κουζίνα καθώς και οι μαγειρικές από το τμήμα Ξένων Γλωσσών ήταν η επόμενη ενότητα της εορτής μας. Συνδυάζοντας τις χημικές ενώσεις με την κουλτούρα του κάθε λαού η καθηγήτρια της Χημείας και οι καθηγήτριες του τομέα Ξένων Γλωσσών φρόντισαν να μας εντυπωσιάσουν.

Τέλος, οι μαθήτριες της Β΄ Γυμνασίου πραγματοποίησαν Χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Σας άρεσε η ενημέρωση; Διαδώστε τη!