Βράβευση

 

Συγχαρητήρια στους κινηματογραφιστές μας!
Στον Μυστρά οι βραβευμένοι μας μαθητές που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό για τις προεπαναστατικές προσωπικότητες του 1821.

Εκπαιδευτική εκδρομή στον Μυστρά και στην Μονεμβάσια πραγματοποίησαν οι βραβευμένοι μαθητές της Γ΄ τάξεως του Γυμνασίου μας, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό παραγωγής βίντεο, διαρκείας έως έξι λεπτών, με θέμα τις προεπαναστατικές μορφές του Απελευθερωτικού Αγώνος του Γένους κατά την περίοδο του 1821.

Συγκεκριμένα ο διαγωνισμός αφορούσε στους:Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, Αγία Φιλοθέη την Αθηναία, Ρήγα Φεραίο και Ιωάννη Δασκαλογιάννη.Το σχολείο μας διέπρεψε δημιουργώντας ένα καινοτόμο βίντεο αφιερωμένο στην Αγία Φιλοθέη την Αθηναία.
Οι μαθητές, οι συνοδοί-Καθηγητές , ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Νικόλαος Παπαθανασόπουλος και ο Γραμματέας της ΕιδικήςΣυνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμ.Βαρθολομαίος Αντωνίου-Τριανταφυλλίδης, επισκέφθηκαν το ιστορικό Δεσποτάτο του Μυστρά. Στη συνέχεια, τα μέλη της εκπαιδευτικής εκδρομής, είχαν την ευκαιρία της συναντήσεως με τον οικείο Ποιμενάρχη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιο, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο οποίος τους υποδέχθηκε με αναστάσιμες ευχές, τους απηύθυνε λόγους παραινέσεως και επαίνου για τη συμμετοχή και την διάκρισή τους στον διαγωνισμό και τους προσέφερε αναμνηστικά ενθύμια.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με τη βράβευση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος.